Press "Enter" to skip to content

Hoe zet ik muziek op Spotify?

Veel mensen hadden in de coronatijd, die nu gelukkig achter ons ligt veel tijd over. In die tijd ben jij ook misschien wel een nieuwe hobby begonnen zoals muziek maken. Om deze muziek op een USB stick te laten staan is natuurlijk zonde, je kan er namelijk ook geld mee verdienen door het op Spotify te zetten. In dit artikel een korte handleiding hoe je muziek eenvoudig en gratis op Spotify komt

Wat voor muziek mag er op Spotify?

In principe kan je elke soort muziek op Spotify zetten zolang jij er tevreden over bent. De vraag is natuurlijk of anderen het wel gaan luisteren want dat is natuurlijk wel iets dat van belang is om er geld mee te verdienen.

Hoe zet ik muziek op Spotify?

Muziek uploaden op Spotify gaat niet hetzelfde als video’s op bijvoorbeeld YouTube je hebt een tussenpersoon (aggregrator) nodig die de muziek beoordeeld en vervolgens op Spotify en andere streamingsdiensten plaatst. Een aanrader voor het plaatsen van muziek op Spotify is het relatief onbekende Routenote een grote en betrouwbare speler in de muziekmarkt waarbij je je muziek ook nog eens gratis kan uploaden. Deze muziek wordt vervolgens beoordeeld en komt dan na goedkeuring binnen een week op Spotify en andere streamingsdiensten.

Het Uploadproces op Routenote. Audio, Cover en details moeten nog worden ingevuld.
Ook heb je op Routenote veel keuze in aantal Stores. Bijvoorbeeld Spotify, Apple Music en Amazon Music.

Hoe wordt ik veel gestreamd op Spotify?

Gestreamd worden op Spotify kan op verschillende manieren hier een korte opsomming:

  1. Via Playlists van Spotify
  2. Via de zoekfuncties van Spotify zelf
  3. Via Playlists van luisteraars
  4. Via Social media
  5. Directe links

Al deze aspecten manieren kunnen streams opleveren waarbij een playlist van Spotify zelf duizenden streams per dag kan opleveren zal een post op Social media erg afhangen van je eigen bereik op bv Instagram of Facebook.

Ook de zoekfunctie van Spotify kan je goed gebruiken probeer dan pakkende en veelgezochte titels te verzinnen of zeer actuele titels bv een EK. Maar kies natuurlijk geen titels van bekende nummers want dit mag niet altijd. Een pakkende titel kan wel veel streams opleveren maar of dat ook lukt is vooral geluk of je goed terechtkomt in het Algoritme van Spotify.

Hoe zie ik mijn statistieken?

Je statistieken kan je zien door jezelf aan te melden voor Spotify for Artists ook kan je op deze app je profielfoto en beschrijving toevoegen op je Spotify account. Verder krijg je als je via Routenote muziek upload ook maandelijks je statistieken en inkomsten van Spotify en de andere streamings diensten.

Voorbeeld van statistieken op Spotify for artists

Wat verdien ik met mijn Muziek?

Met muziek geld net als met meer zaken in het leven Massa is Kassa. Hoe meer mensen er naar je muziek luisteren hoe meer geld er binnenkomt. Per streamingsdienst is er wel enigzins verschil in inkomsten. Spotify betaald ongeveer 4 euro per 1000 streams en Apple music betaald ongeveer 8 euro per 1000 streams. Bij 10.000 streams per maand (330 per dag) kan muziek op Spotify dus behoorlijk wat geld opleveren.

Gemiddelde inkomsten per stream per streamingsdienst

Dus ik zou zeggen meld je snel aan via Routenote en mocht je meer willen weten over geld verdienen met muziek bekijk dan zeker ook mijn andere posts!

Heb je vragen of opmerkingen? Zet ze dan zeker in de reacties!

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.