Press "Enter" to skip to content

Welke streamingsdienst betaald het meeste geld aan artiesten.

Er zijn tientallen streamingsdiensten waar je muziek is te vinden na het uploaden van eigen muziek via Routenote. Deze diensten betalen allemaal per stream royalties aan jouw als als artiest. Vele factoren bepalen de hoogte van de Royalties er zijn wel grote verschillen tussen streamingsdiensten

Factoren voor hoogte van royalties

De belangrijkste factoren voor de hoogte van royalties zijn als volgt:

  1. Hoeveelheid streams, een logische factor in de hoogte van royalties. Hoe meer streams hoe meer royalties. Streams worden vaak uitgerekend in 1000 tallen ook wel CPM
  2. De streamingsdienst, Er is een groot verschil tussen diensten zo betaald Apple music 10 euro rond de per 1000 streams en Spotify rond de 3 tot 5 euro per 1000 streams.
  3. Locatie, waar heeft de stream plaatsgevonden? In “duurdere landen” wordt meer betaald dan in goedkopere landen. Zo kan je in Noorwegen wel 2 cent per stream verdienen en in andere landen in bijvoorbeeld Mexico ligt dit veel lager. Dit komt omdat de diensten daar ook minder per maand kosten.

Royalties per streamingsdienst

De Royalties per streamingsdienst per 1000 streams zijn als volgt. let op dit is slechts een indicatie.

  • Apple Music 6 tot 10 euro
  • Amazon Music 5 tot 10 euro
  • Spotify 3 tot 5 euro
  • Deezer 3 tot 5 euro
  • YouTube music 1 tot 2 euro
  • Instagram stories en Facebook 0.1 euro
  • Tik Tok 0.01 euro

Royalties van Tiktok en Instagram stories zijn zeer laag omdat het geen abonnementsdienst is en ze zeer vaak geluisterd/bekeken worden. Toch kunnen de royalties bij heel veel streams nog aardig oplopen.

Mocht je na het lezen van dit artikel ook jouw muziek op Spotify willen zetten? Lees dan dit Artikel.

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.