Press "Enter" to skip to content

Mathieu van der Poel geniet van lead-out in gele trui: “Blij dat ik iets kan terugdoen”

Mathieu van der Poel heeft genoten van zijn eerste dag in het geel. In de finale maakte de kopman van Alpecin-Fenix indruk met zijn kopwerk voor ploegmaat Merlier. “Met een dubbel doel: zo bleef ik zelf uit de problemen én ik weet dat Tim graag een snelle finale heeft, dan hoeft hij minder te knokken voor zijn plek.”

“Het was een speciaal gevoel”, vertelde Van der Poel over zijn eerste etappe in de leiderstrui. “Jammer dat we onderweg wat regen hadden, maar uiteindelijk is het voor mij en de ploeg een goede dag geworden. Onze droom gaat maar door.”

“Het was opnieuw een hectische dag met jammer genoeg veel valpartijen. Daarom wilde ik in de finale voorin rijden om zo uit de gevarenzone te blijven. Ik voelde me ook goed, wellicht gaf het geel mij vleugels. Door op kop te rijden, bleef ik niet alleen zelf uit de problemen, ik hielp ook de ploegmaats. Tim houdt ervan als het tempo hoog ligt, dan hoeft hij niet te vechten voor zijn plek.”

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.