Press "Enter" to skip to content

Slot heilig overtuigd van aanvallende speelstijl: ‘Ook met inzakken krijg je altijd kansen tegen’

Slot heilig overtuigd van aanvallende speelstijl: ‘Ook met inzakken krijg je altijd kansen tegen’

De nieuwe trainer Arne Slot is aan zijn derde week bezig bij Feyenoord en is momenteel met een grote groep op trainingskamp in Oostenrijk. Maar in die grote groep zit niet veel ervaring, merkt de oefenmeester op. “Vooral in vergelijking met Ajax, PSV en AZ hebben wij een smalle groep op dat gebied.”
Op de vierde dag van het trainingskamp van Feyenoord in Oostenrijk neemt de oefenmeester uitgebreid de tijd voor de camera van Rijnmond. De avond ervoor is het Zwitserse FC Zürich met 1-0 verslagen door een vroege goal van Luis Sinisterra. Met Feyenoord-volger Dennis van Eersel gaat hij dieper in op de speelwijze. Na drie oefenduels is de hand van de trainer al duidelijk te zien in het spel “Bij AZ en Cambuur was mijn visie al te zien. We willen snel de bal hebben en met energiek spel tot kansen komen. Ik zie mijn teams graag hoog en agressief spelen en dat het leuk is om naar te kijken.”

Natuurlijk schuilt er gevaar in een tactiek waarin verdedigers met veel ruimte in de rug spelen. Dick Advocaat koos er het afgelopen anderhalve seizoen ook voor om compacter te spelen. Slot trekt zich niet aan van de eventuele risico’s. “Er bestaat geen tactiek waarbij je geen kansen weggeeft. Anders zou iedereen zo spelen. Natuurlijk gaan analisten straks gelijk krijgen als we tegendoelpunten krijgen. Maar dan kan ik laten zien dat dat vorig jaar ook gebeurde. Het is mijn overtuiging dat dit bij het spelersmateriaal van Feyenoord past. Daarom was het voor mij ook interessant om voor deze club te kiezen.”

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.