Press "Enter" to skip to content

Italiaanse supporters lyrisch over winst EK

Italië is zondag voor de tweede keer Europees kampioen geworden. Het team van bondscoach Roberto Mancini won van Engeland in de strafschoppenreeks. De finale van het EK werd gespeeld in het door Engelse fans volgepakte Wembley Stadium.

De 1-0 voor Engeland kwam al in de tweede minuut van de wedstrijd, een mooi doelpunt gemaakt door verdediger Shaw. Het werd een spannende wedstrijd voor Italië en na bijna zeventig minuten lukte het Leonardo Bonucci om de 1-1 te maken. 

Verlenging dus. Het lukte de teams niet om een doelpunt te maken, waardoor het van de strafschoppen zou afhangen. Uiteindelijk was het Italië die met één punt meer de titel Europees Kampioen kreeg. “Engeland had al verloren toen ze de Europese Unie verlieten”, lacht een van de supporters. Een andere Italiaan in de stad benadrukt dat dit een nieuwe start is voor het land, na 

De laatste keer dat Italië de Europese titel won was in 1968. AT5 zocht de Italiaanse supporters op voor het programma ‘Kijken naar koppen’ en sprak hun vlak na de winst.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.