Press "Enter" to skip to content

Hevige regenbuien zetten A79 compleet onder water

Een enorme stortbui heeft dinsdag aan het einde van de middag de A79 bij Heerlen compleet onder water gezet.

De politie sloot de snelweg aan het begin van de avond tijdelijk af.

Rond 20:00 uur waren nog drie stukken van de snelweg dicht: het stuk bij knooppunt Kunderberg, waar het water rond die tijd nog altijd steeg, het stuk snelweg bij Voerendaal en het knooppunt van de A79 met de A76, vanuit de richting Maastricht naar Heerlen.

De tegenovergestelde rijrichting, dus van Heerlen richting Maastricht, zou dinsdagavond sowieso al dicht zijn wegens onderhoudswerkzaamheden.

Rijkswaterstaat voert nog een inspectie uit bij het knooppunt met de A76. Het is de vraag waarom het water daar niet weg kan. Omdat er nog meer regen wordt verwacht, is het de vraag of dat stuk snelweg dinsdagavond nog open kan.

Op het punt waar de snelweg onder water is kwam te staan, voert Rijkswaterstaat momenteel onderhoudswerkzaamheden uit. Of die de oorzaak zijn dat de A79 blank is komen te staan, is niet duidelijk.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat liet weten dat voor onderhoudswerkzaamheden al gedeelten van de A79 waren afgesloten afgelopen maanden. De overlast voor het verkeer werd niet alleen door de hevige regenval veroorzaakt. Op de snelweg ontstonden in de avondspits twee ongevallen. Een ter hoogte van Klimmen en een bij knooppunt Kunderberg.

Ook op de N300 was het volgens Rijkswaterstaat ‘hommeles’. Op de rondweg om Brunssum was er door de regenval kans op aquaplanning. Het verkeer werd aangeraden om de snelheid aan te passen.

Ook op de A2 bij knooppunt Kerensheide was een ongeval met een personenwagen gebeurd. Hierdoor ontstond een file van 2 kilometer in de richting van Maastricht naar Eindhoven.

De Veiligheidsregio-Zuid roept mensen op om alleen de meldkamer te bellen in acute of levensbedreigende situaties.

Meer nieuws lees je op www.1limburg.nl
Download Android-app: https://bit.ly/303aWS2
Download iOS-app: https://apple.co/36zwrMO

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.