Press "Enter" to skip to content

Hoe deden de Flevolandse sporters het maandag op de Olympische Spelen?

Windsurfer Kiran Badloe uit Lelystad is voor de vijfde race die hij maandag surfte gediskwalificeerd. Hij zakt daardoor van de eerste plaats in de tussenstand naar de derde plaats. Badloe doet mee aan de Olympische Spelen in de RS:X-klasse. De jury heeft de straf opgelegd na protest van de Italiaan Mattia Camboni. Badloe zou de Italiaanse surfer te weinig ruimte hebben gegeven bij de bovenste boei.

Door de diskwalificatie van Badloe’s vijfde race krijgt de surfer er 26 strafpunten bij. Hij gebruikt dit nu als zijn schrapresultaat. Een eerder geschrapt resultaat telt nu wel mee in de tussenstand. De Nederlandse windsurfer komt daardoor op een totaal van twintig punten. Daarmee zakt Kiran Badloe naar de derde plaats in het algemeen klassement.

Badloe zette maandag een eerste, tweede en zesde plaats neer tijdens zijn races. In totaal zijn er twaalf races en een medalrace.

De Geus op teleurstellende zesde plaats
Windsurfster Lilian de Geus uit Almere staat na de tweede dag op een teleurstellende zesde plaats in het algemeen klassement van de RS:X klasse. Tijdens de drie races van maandag eindigde De Geus op de zevende, vijfde en zesde plaats. Ze begon de Olympische Spelen als één van de favorieten voor een gouden medaille. Goud pakken in Tokio is nu een bijna onmogelijk taak.

Zaterdag is voor Badloe en De Geus de afsluitende medalrace.

Badmintonner Aram Mahmoud uitgeschakeld na twee verloren wedstrijden
Badmintonner Aram Mahmoud uit Almere is voor het Olympisch vluchtelingenteam uitgeschakeld. Zaterdag verloor hij al zijn eerste enkelspel en ook vandaag wist Mahmoud niet te winnen. Hij verloor zijn tweede wedstijd op de Spelen in Tokio met 21-15 en 21-12.

Badmintonster Seinen van BV Almere wint ook tweede poulewedstrijd
Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen hebben maandag ook hun tweede poulewedstrijd in het vrouwendubbel gewonnen. Seinen speelt voor BV Almere. Het Nederlandse duo was met 21-6 en 21-10 veel te sterk voor Doha Hany en Hadia Hosny uit Egypte. Met de overwinning plaatst het duo zich voor de kwartfinale.

In de derde groepswedstrijd moeten Piek en Seinen het om de groepswinst dinsdag nog opnemen tegen het als derde geplaatste Japanse dubbel Mayu Matsumoto en Wakana Nagahara, dat ook de eerste twee wedstrijden won.

Het Nederlandse duo versloeg zaterdag in de eerste wedstrijd het Canadese koppel Rachel Honderic en Kristen Tsai met 16-21, 21-14 en 21-15.

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.