Press "Enter" to skip to content

FlevOlympia: Windsurfster De Geus heeft geen uitzicht meer op eremetaal

Hoe doen de Flevolandse sporters het vandaag op de Olympische Spelen in Tokio? Wij hebben de verrichtingen van de Flevolanders voor je gevolgd. Windsurfster Lilian de Geus uit Almere heeft na haar races van vandaag geen uitzicht meer op een Olympische medaille. De Geus eindigde vanmorgen bij de laatste drie wedstrijden respectievelijk op de negende vierde en vijfde plaats. Ze gaat daardoor met 60 punten als nummer vijf van start in de medalrace die zaterdag wordt gevaren. Ze kan net als bij de vorige Spelen van Rio maximaal nog een vierde plaats halen. Het klassement bij de dames wordt aangevoerd door de Chinese Yunxiu Lu (30 punten). Gevolgd door Emma Wilson uit Groot-Brittannië (34 punten) en Charline Picon uit Frankrijk (36 punten) De beste tien windsurfers plaatsen zich voor de medalrace. Bij deze finale wedstrijd tellen de punten dubbel. Degene met de minste punten wint Olympisch goud. De achterstand van De Geus op de nummer drie Picon is al groter dan 20 punten waardoor de Almeerse dus geen uitzicht meer heeft op Olympisch eremetaal.

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.