Press "Enter" to skip to content

Kiran Badloe op koers naar goud

Windsurfer Kiran Badloe is door zijn races van vanochtend vrijwel zeker van de Olympische titel. Zaterdag zeilt hij de afsluitende medalrace.

Badloe heeft vanmorgen tijdens de laatste drie races definitief afstand genomen van de concurrentie. Badloe heeft nu een grote voorsprong op de nummer twee Thomas Goyard uit Frankrijk. Als de Fransman Goyard in de laatste race vierde in plaats van derde was geworden dan was Badloe nu al zeker geweest van het Olympisch goud.

De beste tien windsurfers plaatsen zich voor de medalrace die zaterdag wordt gevaren. Badloe heeft 33 strafpunten. Goyard heeft er 52 en de Italiaan Mattia Camboni 54. In de medalrace tellen de strafpunten dubbel. Als Badloe de medalrace gewoon uitvaart en niet gediskwalificeerd wordt, kan hem het Olympisch goud dus niet meer ontgaan.

Badloe beleefde vandaag weer een uitstekende dag. Na een vijfde plaats in de openingswedstrijd vanmorgen deed de Flevolander in de laatste twee races met twee overwinningen hele goede zaken. Hij rekende met name in de laatste race af met de Italiaan Camboni die in de laatste race grote achterstand opliep ten opzichte van Badloe.

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.