Press "Enter" to skip to content

Einde aan het wattenstaafje? GGD komt met nieuwe testmethode [RTV Utrecht]

Er is vanaf vandaag een nieuwe manier van coronatesten beschikbaar bij de GGD regio Utrecht: de mondspoelkit. Het is voor volwassenen en kinderen die lastig getest kunnen worden met de bekende wattenstaaf, bijvoorbeeld mensen die een neusoperatie hebben gehad.

Dat betekent dus niet dat de testen met het wattenstaafje verleden tijd zijn: de PCR-test, de neus-keel-swabmethode, blijft de standaard manier om te testen. Je kunt niet zelf kiezen voor deze minder invasieve test.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

(C) RTV Utrecht

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.