Press "Enter" to skip to content

Moeder na zeven jaar aangehouden voor dumpen van baby in container

Een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in oktober 2014 haar baby in een ondergrondse container te hebben gedumpt in Slotermeer, Amsterdam. Het kind is door de hulpverlening uit de vuilnisbak gered. Ze werd half april aangehouden door de politie en wordt verdacht van poging tot kindermoord. Het meisje werd in de container aangetroffen nadat een voorbijganger huilgeluiden had gehoord.

De vrouw, die geboren werd in Madagaskar, werd in Duitsland aangehouden nadat haar vingerafdruk werd teruggevonden in een Duitse databank. Hier is ze gearresteerd. Ze werd op 10 mei overgeleverd aan Nederland en zit hier sinds 12 mei vast. De baby werd op zondagochtend 26 oktober 2014 rond 04.15 uur aangetroffen in een ondergrondse vuilcontainer aan de Fritz Conijnstraat. Een getuige die huilgeluiden hoorde had de politie gewaarschuwd die het meisje, met behulp van de brandweer, levend uit de container kon bevrijden. De zaak werd bekend in de media en mensen hadden het al snel over de containerbaby.

Ondanks zeer uitgebreid politieonderzoek kon er geen verdachte worden aangehouden. De politie kwam de moeder nu toch op het spoor dankzij een vingerafdruk die op de tas zat waarin de pasgeboren baby bijna zeven jaar geleden werd aangetroffen. Aanvullend dna-onderzoek heeft uitgewezen dat het inderdaad om de moeder gaat.

De aanhouding is volgens het Openbaar Ministerie (OM), mede in het belang van het inmiddels zes jaar oude meisje, niet eerder naar buiten gebracht. Het meisje, dat inmiddels geadopteerd is, maakt het volgens justitie goed. Haar adoptieouders zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding van de moeder.

De vrouw staat op 17 augustus tijdens een pro formazitting voor de rechter. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.