Press "Enter" to skip to content

Komt er een autovrije Herengracht?

Het is het gesprek van de dag op de Herengracht. Zal de straat ooit parkeervrij worden? De gemeente laat onderzoeken of de 517 parkeerplaatsen op de gracht kunnen verdwijnen. De  komende tijd wil de gemeente daarover discussiëren met bewoners en ondernemers. Wethouder Egbert de Vries (Verkeer) deed een onderzoek naar een kade zonder parkeerplaatsen.

Eeuwenlang waren de grachten zonder voertuigen ingericht, maar rond 1960 werd een auto bezitten steeds normaler in de stad. Langs het grachtenwater werden parkeerstroken aangelegd. De auto domineert nu het straatbeeld en dat wil de gemeente veranderen. Het groene initiatief zorgt ervoor dat parkeren lastig wordt, maar het brengt wel positieve effecten met zich mee.

Op een deel van de Herengracht is al een flinke stap gezet. Daar mogen geen auto’s komen. De bewoners vonden het even wennen, maar velen juichen het nu toe. “Het is echt heerlijk.”AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.