Press "Enter" to skip to content

Eerste zitting Mustapha S. rond steekpartij de Pijp

De advocaat van de 30-jarige verdachte gaf vandaag op de eerste, inleidende zitting een inkijk in de aanloop naar die bewuste vrijdagavond van 21 mei waarbij een Amsterdammer om het leven kwam en vier anderen gewond raakten.

Volgens strafpleiter Nienke Hoogervorst ging het al langer niet goed met S., die door zijn familie als een rustige jongen wordt omschreven die geweld altijd schuwde. Begin april stuurde zijn huisarts hem met ernstige depressieve klachten naar de crisisdienst.

Hoogervorst: “Daar heeft hij de volgende dag een gesprek met een arts in opleiding die een psychotische stoornis beschrijft, maar geen gevaar voor agressie of suïcidaliteit vermoedt.”

Mustapha S. vertrekt na een controle-afspraak vervolgens voor enkele weken naar Egypte. Hij moet zijn medicijnen een halfjaar blijven slikken en zijn dossier wordt gesloten  Maar als hij terugkomt gaat het nog slechter met hem en zijn zijn medicijnen zoek. Het gaat zo slecht met hem dat hij volgens zijn advocaat op 21 mei eerst zichzelf van het leven probeert te beroven. ’s Avonds rond kwart over elf begint hij voor een avondwinkel van zijn vader aan de Scheldestraat om zich heen te steken.

“Die persoon wordt door betrokkenen en door ooggetuigen omschreven als iemand die bezeten was, een verwarde indruk maakte, ogen had die op dood stonden en overkwam als iemand die gehersenspoeld was, een robot”, vertelt Hoogervorst in de rechtbank waar S. zelf niet aanwezig is, zijn zus en een tante wel. 

Het drama aangericht op die vrijdagavond is het grootst voor de slachtoffers en nabestaanden, zegt Hoogervorst op de zitting, maar ook de familie van S. en S. zelf zitten er helemaal doorheen. In de cel zou Mustapha S. onlangs opnieuw geprobeerd hebben zelfmoord te plegen.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.