Press "Enter" to skip to content

Duizenden actievoerders op de Dam voor Afghanistan

Duizenden demonstranten hielden vanmiddag op de Dam een protest om aandacht te vragen voor Afghanen die in de problemen zijn gekomen door de snelle machtsovername van de Taliban. De demonstratie is een initiatief van ‘Azadi’, een beweging van jonge Afghaanse Nederlanders. Ze hebben zich aangesloten bij de internationale beweging ‘Stop Killing Afghans Now’, die vandaag in 15 andere Europese en Amerikaanse steden protesteert.

Ze vinden dat Nederland te weinig doet om die Afghanen te helpen. “We willen dat Nederland stopt met debatteren over de vraag hoeveel mensen er wel of niet geëvacueerd moeten worden”, zei een van de deelnemers. “En niet de hele tijd beginnen over dat ze overvallen zijn. Ze zijn medeplichtig en weten al ruim twintig jaar wat er in Afghanistan gebeurt.”
Een ander: “Kinderen gaan dagelijks dood, dus daarvoor moeten we in opstand komen. Niet vanwege Afghanistan. Niet omdat het een islamitisch land is. Maar als mens zijnde. Omdat we de taak hebben om onze medemens te helpen.” Na de demonstratie volgde een protestmars.

De organisatie wil dat Nederland het uitzetten van ongedocumenteerde en uitgeprocedeerde Afghanen volledig en voor onbepaalde tijd stopgezet.
Belangrijkste eis is dat Nederland Afghanistan officieel aanmerkt als ‘onveilig’, zodat vluchtelingen recht krijgen op bescherming en asiel.
Aan het eind van de demonstratie werd er een petitie aangeboden aan verschillende politici. Vervolgens was er een demonstratieve optocht door de stad.AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.