Press "Enter" to skip to content

Groepje Urker jongeren loopt rond in SS-uniformen

Een tiental jongeren op Urk is zaterdagavond in SS-uniformen de straat op gegaan. Eén jongen droeg een gevangenisoutfit met een Jodenster. De groep bezocht meerdere kroegen en stak een rookbom af voor een café. Foto’s en video’s zijn geplaatst op de besloten Instagrampagina van ‘Urkprikthetniet’. Daaruit komt naar voren dat dit uit protest is tegen het coronatoegangsbewijs. 

Op één foto houdt iemand in een nazi-uniform een jongen in een gevangenisoutfit met gele ster onder schot. De jongen is geknield. Hierbij staat: “Welke vorm van apartheid begrijpt de overheid niet?” en “Straatbeeld”. Daarna een screenshot van een beveiligingscamera waarop te zien is dat de jongeren in SS-uniform andere jongeren onder schot houden. In een video is te zien dat een jongen de Hitlergroet doet.

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.