Press "Enter" to skip to content

Onzekere toekomst voor veel boerenbedrijven [RTV Utrecht]

Verschillende boerenbedrijven in onze regio hebben een onzekere toekomst. De provincie gaf ze een vergunning om uit te breiden, als ze zouden investeren in emissiearme stallen. Dat deden ze in de veronderstelling dat ze meer koeien konden houden. Daar zet de rechter nu een streep door.

Boerin Petra Gerritsen uit Kedichem snapt er helemaal niets van. Een half miljoen stopte ze samen met haar man in de bouw van een nieuwe stal. Onder andere omdat er een speciale vloer in moet die de uitstoot van stikstof vermindert.

De vergunning voor die nieuwe stal kreeg Petra ook, tot de rechtbank gisteren oordeelde dat het niet zeker is of die vloeren wel echt werken.

En daar baalt ze van, want Petra wilde juist vergroenen zodat ze zeker weet dat ze hun bedrijf in de toekomst aan hun kinderen kan overdragen. Hoe het nu verdergaat weet ze zelf ook niet. Ze hoopt vooral op meer duidelijkheid vanuit de politiek.

Kijk voor het laatste (sport)nieuws, weer en verkeer, livestreams en onze radio en tv programma’s uit de stad en provincie Utrecht op https://www.rtvutrecht.nl

(C) RTV Utrecht

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.