Press "Enter" to skip to content

Blijdschap bij studentenclubs: ‘Genadeklap voor leenstelstel’

Afgelopen nacht was ‘reden tot groot feest voor studerend Nederland’.  Dat laat het Interstedelijk Studentenoverleg vrijdagochtend weten, nadat de Tweede Kamer donderdagnacht instemde met verschillende moties die stellen dat het leenstelsel afgeschaft moet worden.

“Het is fantastisch nieuws dat een ruimschootse meerderheid van de Kamer zich definitief heeft uitgesproken tegen het leenstelsel”, aldus Lisanne de Roos, voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg.  “Een volgend kabinet kan dankzij deze moties simpelweg niet meer om de invoering van een nieuw studiefinancieringsstelsel heen: dit is de genadeklap voor het leenstelsel”.

Een nieuw stelsel moet volgens het ISO in elk geval een basisbeurs bevatten, iets waar de motie van de ChristenUnie en het CDA ruimte voor maakt. De Roos: “Met de herinvoering van een basisbeurs krijgen studenten weer ademruimte om zichzelf maximaal te ontplooien tijdens én na hun studie. Het nieuwe kabinet zal gehoor moeten geven aan de eenduidige oproep van de Kamer om studenten financieel te ontlasten.”

Be First to Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.